MARDİN / DARGEÇİT - Ilısu İlkokulu

May

Okulumuzda kültürel etkinlikler kapsamında ortaokul öğrencilerimize yönelik bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya toplam 4 grup katılım gösterdi. Çekişmeli geçen yarışmanın sonunda "D Grubu" birinci oldu. Yarışmayı kazanan öğrencilerimiz, Okul Müdürümüz Rıdvan AKDOĞAN tarafından yarışma sonunda ödüllendirildi. Yarışmaya katılan öğrencilerimize, jürideki öğretmenlerimize ve yarışmayı düzenleyen Matematik Öğretmenimiz Hatice YAĞMAHAN'a teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimizin hazırladıkları gösteriler ve yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmlarda birinci olan öğrencilerimiz; Okul Müdürümüz Rıdvan AKDOĞAN, Müdür Yardımcılarımız Orhan ARSLAN ve Nevzat DURU tarafından ödüllendirildi.Program sonunda velilerimiz de  halat çekme yarışmasına katılarak programımızda yer aldılar. Emeği geçen öğrencilerimize, programı hazırlayan Sınıf Öğretmenimiz Elif İlksen KAYHAN'a, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Şeyma EROL'a, Sınıf Öğretmenimiz Mehmet URHAN'a, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Ömer ÇOBANER'e ve bizi yanlız bırakmayan velilerimize çok teşekkür ederiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Mrt

"22 Mart Dünya Su Günü" kapsamında okul öncesi öğrencilerimiz, DSİ 16. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Öğrencilerimizi karşılayan Bölge Müdürü Sayin Cihan AKSOY ve DSİ çalışanları;  öğrencilerimize meyve suyu, kek ve çikolata ikram ettiler. Öğrencilerimize gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz. 22 Mart Dünya Su Günü kutlu olsun.

Mrt

1988 yılından itibaren dünyada her yıl kutlanan "Dünya Pi Günü" okulumuzda da yapılan etkinliklerle kutlandı. "Pi" sayısı sunumundan sonra "Pi"nin virgülden sonraki rakamlarını ezberleme, en fazla "Pi" kartlarını toplama yarışmaları yapıldı. Yarışmaları kazanan öğrencilerimiz, okul müdürümüz Rıdvan AKDOĞAN tarafından ödüllendirilirken,  5-A sınıfının oluşturduğu "Pi Korosu" yla öğrenciler eğlendi. Etkinlikte görev alan öğrencilerimize ve etkinliği hazırlayan Matematik Öğretmenimiz Hatice YAĞMAHAN'a teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş"  olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümü okulumuzda düzenlenen törenle kutlandı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören günün anlam ve önemi, Mehmet Akif ERSOY'un hayatı ve şiirleriyle devam etti. Ardından 8-A sınıfı öğrencileri tarafından "İstiklal Marşı" oratoryosu okundu. Son olarak "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışması kapsamında okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz okul müdürümüz Rıdvan AKDOĞAN tarafından ödüllendirildi. Törende görev alan öğrencilerimiz ve  töreni düzenleyen Türkçe Öğretmenimiz Dilber AKGÜÇ'e teşekkür ederiz.

Mrt

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle okul müdürümüz  Rıdvan AKDOĞAN, kadın öğretmenlerimizin bu önemli gününü kutladı. Kutlamanın ardından okulumuzda görev yapan öğretmenlere DSİ 16. Bölge Müdürlüğü, Ilısu Barajını gezdirdi.Bu etkinlikte bizlere destek olan DSİ 16. Bölge Müdürü Sayın Cihan AKSOY'A teşekkür ederiz.Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Mrt

Depremle ilgili öğrencilerimizi bilinçlendirmek, deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenlerin önemini kavratmak amacıyla okulumuzda ''Deprem Tatbikatı'' yapıldı. Tatbikatı gerçekleştiren öğretmenimiz Mehmet URHAN ve okul müdürümüz Rıdvan AKDOĞAN, toplanma alanında deprem anı ve sonrasında yapılması ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdiler.

Mrt

İlçe geneli yapılan ''İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma'' yarışmasına ilkokul kademesinde katılan 2-A sınıfı öğrencimiz Seymen YETİŞİR üçüncü olmuştur. Kendisini, öğretmeni Mehmet URHAN'ı ve ailesini tebrik ederiz.

Ara

12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanılan "Tutum,Yatırım ve Türk Malları Haftası", bilinen adıyla "Yerli Malı Haftası" nı öğretmen ve öğrencilerimiz beraber kutladılar. Desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda  her ay yapılan ''Ayın En Temiz Sınıfı'' Projesi'nde kasım ayının en temiz sınıfı, 5-A seçildi. Öğrencilerimizi ve sınıf rehber öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Öğrencilerimizi üst öğrenime hazırlamak ve Mardin'in tarihi mekanlarını tanımak amacıyla Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, Mardin Fen Lisesine gezi düzenlendi. Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sayın Ahmet GÖNENÇ'e ve Mardin Fen Lisesi Okul Müdürü Sayın Mehmet Nuh ÇEÇEN'e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Okul müdürümüz Sayın Rıdvan AKDOĞAN, güzel bir sürpriz yaparak öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğretmenlerimize tek tek karanfil dağıtarak güzel dileklerde bulundu.Kendisine güzel sürprizinden dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yılı dolayısıyla ''10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı yapıldı.Kendisini saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Okulumuzda yapılan ''Ayın En Temiz Sınıfı'' Projesi'nde ekim ayının en temiz sınıfı, 8-A seçildi. Öğrencilerimizi ve sınıf rehber öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. İstiklal Marşı'mız okunduktan sonra günün anlam ve önemi,  şiirler okundu. Kutlamaya 2. sınıflarımız koro, 8. sınıflarımız ise oratoryo gösterileriyle katıldı. Cumhuriyet'imizin 99. yılı kutlu olsun.